Studievejledning

Tre højniveaufag i 3.g

21. januar 2005 af Maria17 (Slettet)
Hej

Jeg skal snart beslutte hvilke valgfag jeg vil have i 3.g.

Jeg har Mat+, så det skal jeg jo også have i 3.g.
Derudover vil jeg også have fysik på højniveau.

Som det sidste valgfag har jeg tænkt på at vælge engelsk på højniveau.
Jeg er dog i tvivl om hvorvidt lektiemængden vil blive for stor, der vil jo trods alt være en del afleveringer i disse tre fag, udover alle de andre fag.

Så var det at jeg gerne ville høre om erfaringer omkring to eller tre højniveaufag i 3.g, og lektiemængden i 3.g, både i de tre nævnte fag og i de resterende fag, og i forhold til 1. og 2.g.

Jeg ville blive meget glad hvis I ville hjælpe mig med mit svære valg...:-)

Mvh.
Maria

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2005 af Duc_de_monde (Slettet)

Jeg har Mat og Fysik på A, og arbejdsmængden i de to fag er generelt noget større end i de andre A niveau fag. Fysik A, ligner på mange måder en praktiseret udvidelse af Mat A, så det kan du roligt vælge. Om du så skal inkludere Engelsk A er op til dig. Ja arbejdsmængden bliver større, men samtidig ganges din karakter med 1,06.

Ulempen er dog, at du har lettere ved at score en højere karakter på B niveau, ved fx engelsk.

Men hvis du virkelig brænder for det, kan jeg kun anbefale det.

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2005 af Lena (Slettet)

dit gemmensnit bliver da kun ganget med 1,03

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2005 af Duc_de_monde (Slettet)

Ok min fejl, var i tvivl om det sidste tal var 3 eller 6.

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2005 af Waterhouse (Slettet)

Hvis man vælger 4 højniveaufag - kan ikke helt se hvordan det kan lade sig gøre rent praktisk - må man gange med 1,06.

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. januar 2005 af Micc_86 (Slettet)

Går faktisk også rundt og bøvler med noget når det samme spørgsmål, som Maria. Jeg har dog istedet Kemi på A-niveau og Matematik på AA-niveau, men ønsker meget at kunne vælge fysik på A-niveau til 3.g ... men som skrevet tidl. bliver lektiemængden ikke en del større i det, at man i alle tre fag stræber efter at gå op til en skriftlig eksamen?

Selvom det lyder fristende med at gange ens karakter gennemsnit med 1,03/1.06, så tror jeg nu alligevel, at mit valgt ender på biologi på B-niveau. Jeg føler ikke selv, at jeg magter at tage tre høj niveau fag, også selvom jeg nok har lettere ved at forstå fysik end biologi... træls, men jeg skal jo træffe et valgt :/

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. januar 2005 af PhoSpheer (Slettet)

Jeg har aldrig helt forstået det med 1.03...
På mit gym havde vi en hysterisk kvinde fra undervisningssektoren ude og fortælle om valgfag etc, og hun sagde at reglen om at multiplicere gns med 1.03 først gælder for de elever der starter uddannelsen i 2006. Er det rigtigt, eller gælder reglen også for mig, når jeg nu er 3.g'er med 3 højniveau næste år?

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. januar 2005 af Duc_de_monde (Slettet)

Det gælder fra de nuværende 2'gere.

Når de bliver studenter kan de gange deres resultat med 1,03, selvom de skulle blive studenter inden loven trådte i kraft, da ville 1,03 blive ganget efter den bestemte dato.

Svar #8
23. januar 2005 af Maria17 (Slettet)

Med den nye reform vil det være muligt at få fire højniveaufag i 3.g, og hvis man vælger det må man gange sit snit med 1,06.

Alle som har haft tre højniveaufag i 3.g, både tidligere og kommende studenter (mener dog kun det er dem under den gamle reform), må gange deres gennemsnit med 1,03. Dvs. også dem der går i 3.g nu og bliver studenter til sommer.

Man kan læse mere om det på www.uvm.dk

Hvis det er muligt vil jeg gerne høre fra nogen som har 3 højniveaufag eller har haft det.
Hvordan er lektiemængden i 3.g i forhold til 3.g? (Også hvis man "kun" har to højniveaufag)

Hilsen Maria

Brugbart svar (0)

Svar #9
23. januar 2005 af mullerouge (Slettet)

Jeg har tre højniveaufag, og for mig er det ikke "for meget." Jeg er sproglig og har matematik på B-niveau (er dog højniveau), engelsk og samfundsfag.
Jeg har ca. en matematikaflevering og engelskaflevering til hver uge og én ekstra time. Samfundsfagsrapporter er generelt ret store afleveringer, så dem har jeg ikke helt så mange af.
Hvis man mener at man har for mange lektier i 1. og 2. g bør man IKKE tage tre højniveaufag, for så bliver det hårdt!
Du skal jo også regne med en stil i dansk ca. hver 1 1/2 måned. Det er svært at vurdere det i forhold til "almindelige" lektier, da det er så forskelligt hvor meget tid man skal bruge på dem. Jeg læser lektier max en time hver dag og laver afleveringer et par timer om søndagen - det er nok for mig, men jeg kan jo ikke udtrykke det generelt.
Hvis du tror du kommer til at bruge fagene til noget, synes jeg du bør tage dem - så slemt er det ikke. Hvis det bare er for sjov, så lad være og hyg dig lidt i stedet.

Brugbart svar (0)

Svar #10
23. januar 2005 af *A* (Slettet)

Personligt synes jeg 3.g er klart federe og nemmere end 2.g men det er et spørgsmål om valgfag, ambitioner og generel indstilling til det at gå i skole (altså om man synes det er sjovt). For ambitioner og indstilling er ikke altid proportionale.

Men helt ærligt så bruger jeg nok ofte midtst 2 timer på lektier. Ikke fordi det er svært men bare fordi de store læsefag tager lang tid i 3.g Historie, Dansk og Old er altså ikke altid bare nemt at læse...

Brugbart svar (0)

Svar #11
24. januar 2005 af zIOn (Slettet)

Jeg har MA, FYS og SAMF, og er bagud med adskillige afleveringer. Har netop afleveret fire matematik afleveringer, og mangler pt. tre fysikrapporter!
I 2.g havde jeg stortset ikke nogen problemer med afleveringerne.
Det afhænger meget af, om man lægger stor vægt på f.eks. old, historie mm. eller om man går mere op i sine højniveaufag. Hvis man er interesseret i at lære noget, og vil have undervisning på det højeste, sikrer "1,03-reglen" imidlertid, at det altid kan betale sig at vælge 3 højniveau fag :)

Brugbart svar (0)

Svar #12
24. januar 2005 af michael.padowan.dk (Slettet)

Jeg har MA, FY og TYF. Jeg kan klart anbefale 3 højniveaufag, hvis man ikke gider at vælge mellem et hav af ubrugelige mellemniveaufag.

Lektiebyrden i MA og TYF til sammen er mindre end i FY, hvor den igen er endnu mindre, end i datalogi på mellemniveau. Det afhænger nok meget af, hvilken lærer man har.

Brugbart svar (0)

Svar #13
28. april 2005 af 13M (Slettet)

Må lige få det på det rene: Man kan altså IKKE gange sit gennemsnit med 1,03 hvis man går i 3.g NU?...syntes ikke rigtig det var helt klart.

Brugbart svar (0)

Svar #14
28. april 2005 af allan_sim

#13. Alle kan gange deres snit med 1,03 i optagelsessammenhæng, hvis de har haft tre fag på højt niveau - uanset hvorn¨r de har afsluttet deres studentereksamen. Men reglen træder først i kraft med sommeroptaget 2006. Ligesom 1,06-reglen ved fire højniveaufag træder i kraft i 2008.

Brugbart svar (0)

Svar #15
28. april 2005 af Nana Girotti (Slettet)

Jeg går på studenterkursus, klassikerlinien, og jeg har derfor oldgræsk (det gamle græske sprog, kombineret med oldtidskundskab, så jeg kan læse Platon's tekster på originalsproget... ja, jeg er en nørd) og latin på højniveau. Dette bliver ikke nemmere af at studenterkursus kun tager 2 år, men har samme pensum som gymnasiet. Jeg har valgt Engelsk på A-niveau næste år, fordi jeg godt kan lide sprog, og det er nemmere at holde sig på et 11-tal i engelsk, end det er at arbejde sig op fra et 9-tal i italiensk.

Jeg ville mene at de fleste ville kunne overleve at have 3 højniveaufag hvis eens karakterer ligger rimelig pænt, og man er engageret nok. Hvis man kæmper med de fag man allerede har, skulle man nok lade være.

Skriv et svar til: Tre højniveaufag i 3.g

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.