Matematik

10=log2/loga at isolere a?

30. november 2009 af dennise (Slettet) - Niveau: B-niveau

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2009 af Christian21 (Slettet)

10=log(2)/log(a)

kan ved hjælp af logaritme regnereglerne omskrives til

10=log(2)-log(a)

log(a)=log(2)-10

vi fjerner log fra a ved at opløfte i exp

a=exp(log(2)-10)

har ikke lige min lommeregner ved siden af mig, men nu er det jo bare med at taste ind^^ håber det hjalp


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2009 af himsen (Slettet)

#1

Du har vist misforstået logaritme regnereglerne. Følgende er sandt

log(a/b)=log(a)-log(b)

og IKKE det som du har foreslået!!


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2009 af Majlund (Slettet)

Under forudsætning af at du har en nyere lommeregner som man skal have i gymnasiet er alle sådanne problemer nemme:

solve(10=log(2)/log(a),a)


Skriv et svar til: 10=log2/loga at isolere a?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.