Matematik

differentialligninger

30. november 2009 af P.L. (Slettet)

y' = 0,0022 * y (100 - y) 

Bestem hvor mange døgn der går før antallet af individer i populationen er nået op på 90 % af populationens maksium: 

y ' = ay (M - y)    --> y' = M/ 1+ c*e^-aMx

Populationens maksimum = 100 

90% af populationens maksium = 90. 

Nu er y = 100/1 + c*e^-0,22*x

Fik tidligere af vide i min opgave at y(0) = 10 

solve( 10 = 100/1 + c*e^-0,22*0, c)   c = 9

Nu er y = 100/1 + 9*e^-0,22*x      --> solve(90 = 100/1 + 9*e^-0,22*x, x)    x = 19,9748 døgn... 

Er dette korrekt udregnet?? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. november 2009 af Johnny5 (Slettet)

Ja, jeg får det også det samme resultat..


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. november 2009 af mathon

solve(90 = 100/1 + 9*e^-0,22*x, x)  →  solve(90 = 100/(1 + 9*e^-0,22*x), x)

x = 19,9748 er OK


Svar #3
30. november 2009 af P.L. (Slettet)

 Tak fordi i gad at tjekke den:)


Skriv et svar til: differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.