Matematik

tretrinsreglen

30. november 2009 af 1846 (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har nogen opgaver her jeg bare ikk kan finde ud af :/ HJÆÆÆÆÆÆLP

Opgave 1.
Vis, at X3-x03=(x-x0)*(x2+x0x+x02)

Brug dette til at vise, ved hjælp af tretrinsreglen, at

f(x)= x3

er differentiabel i ethvert x0.


Bestem ved hjælp af ovenstående

f`(2) og f`(-12)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2009 af jkjk (Slettet)

Hej

Hvad betyder x3 - x03, skal det betyde x3 - x03 eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2009 af jkjk (Slettet)

Må indrømme jeg ikke forstår hvad der står ved VIS opgaver, kan du prøve at skrive det lidt bedre!???

Kan dog sige at tretrinsregleren handler om tangent

når man har en funktion: f(x) = x3 og find derefter  f ' (x) .

Her efter sætter du dette lige med nul og burde få to punkter, som er dine x - værdier, men disse er oplyst i opgave, og burde give 2 og -12. Og da du har to x - værdier har du altså også to tangenter, så du finder således din differentialkvotienten, som også er tangenthældningen, ved at indsætter din x - værdier i f ' (x) ligningen.

når du har fundt denne... kan du let finde b, eftersom du kender både x, y og a... og ja man har en tagentligning der siger: y = ax + b, men har ikke lige min lommeregner på mig lige pt. så hvis du stadig er i tvivl, kan du skrive kan jeg prøve at skrive nogle udregninger med!


Svar #3
01. december 2009 af 1846 (Slettet)

ja det skal det,

det må du meget geren har været syg her på det sidste hvor vi har gennemgået det her :/


Skriv et svar til: tretrinsreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.