Matematik

trekants beregning

30. november 2009 af dfordonaldduck (Slettet)

yo alle sammen så her er problemet

I en trekant ABC vinkel C er ret. Endvidere er siden b=3 , og vinkelhalveringslinjen VA=4  .
Tegn en model af situationen, og bestem de ukendte sider og vinkler i trekant ABC
 

har siddet og arbejdet med den i et stykke tid, men trigonometri er ikke lige mig nogen der kan hjælpe ville være fedt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2009 af Isomorphician

Har du tegnet en skitse?


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2009 af mathon

   cos(A/2) = (b/vA) = (3/4)

   cos(A) = 2·(cos(A/2))2 - 1 = 2·(3/4)2 - 1 = 2·(9/16) - 1 = (9/8) - (8/8) = (1/8)

   c·cos(A) = b

   c = 3/cos(A) = 3/(1/8) = 3·8 = 24

   a = √(c2-b2) = √(242-32) = 9√(7)

  


Skriv et svar til: trekants beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.