Matematik

Lineære grafer

30. november 2009 af Katos Caglar (Slettet)

hej, Jeg har i en opgave om lineære funktioner en spr hvor på jeg skal lave en afbildning af nogle forskrifter.

y=0,5x og y= -2+X

Men kan ikke helt huske om jeg bare skal gå ud til y aksen og finde fx punktet 0,5 og tegne en lige streg, så den bliver aftagende?

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. november 2009 af Yow! (Slettet)

beregn y-værdierne tilhørende x'erne...


Svar #2
30. november 2009 af Katos Caglar (Slettet)

Jamen der er jo ikke angivet nogen. Så hvordan skal jeg kunne regne det ud?


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. november 2009 af Yow! (Slettet)

x-værdierne bestemmer du selv...


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. november 2009 af MN-P (Slettet)

y=0,5x+0   og y=x -2

Der er flere måder at få grafen tegnet på.

Den enkleste laves ved at udfylde et sildeben med støttepunkter.

Man vælger en x-værdi og beregner den tilsvarende y-værdi. Når man har støttepunkter nok sættes de ind i et kooerinatsystem og linien tegnes gennem punkterne.

Det du tænker på er nok den metode med at bruge a og b fra =ax+b.

b er liniens skæring med 2. aksen. derfra går man et felt til højre og a felter op (ned hvis a er negativ), så er man på linien igen. Tegn flere trappetrin på denne måde inden linien tegnes.


Svar #5
02. december 2009 af Katos Caglar (Slettet)

Okay tusinde tak:)


Skriv et svar til: Lineære grafer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.