Matematik

Rentesregning

01. december 2009 af everg (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej :)

- Er der nogle der gider at forklare forskellen på rente og rentefod?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2009 af allan_sim

Rente opgives som oftest i procent, mens rentefoden opgives i decimaltal. Er renten på f.eks. 4%, er rentefoden således 4/100 = 0,04.

Eller generelt: Er renten p%, så er rentefoden p/100.


Svar #2
01. december 2009 af everg (Slettet)

Okay, tak for svaret, jeg troede rentefoden havde noget med terminer at gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2009 af mathon

renten er et kr-beløb
rentefoden er rentesatsen i procent opgivet som decimalbrøk
                                       eks. 3% = 0,03
dvs.
r = p/100

i stedet for at skrive
(1+p/100) skrives almindeligvis (1+r) hvor r er rentefoden


Skriv et svar til: Rentesregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.