Matematik

Parabel

01. december 2009 af flodtussen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

jeg ved funktionen på parabler er  Y=ax2+bx+c

hvilken af koefficienterne viser hvor langt hen på x-aksen parblen ligger?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2009 af Munck (Slettet)

Den skærer de steder for Y=0. Er ikke sikker på man kan se det ud fra koefficienterne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2009 af Kemosh (Slettet)

Ved ikke præcist hvad du mener, men hvis du fjerne bx, vil parablen altid have toppunkt i x = 0.

Heraf ville jeg påstå, hvis jeg forstår spørgsmålet korrekt, at det er led bx, der afgører intervallet på x-aksen hvor på parablen vises.


Skriv et svar til: Parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.