Matematik

vektorer

01. december 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Hvia vektor a er (-4, 1, 2) og vektor b er (8, -2, -4)

Hvordan beregner jeg så hhv.: l vektor a * vektor b l og: l vektor a l * l lektor b l

Jeg kan regne ud, at de to udtryk er lig hinanden, men hvordan regner jeg på dem?

Og: Hvad gælder i begge tilfælde, om den indbyrdes forbindelse ml. vektor a og vektor b?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2009 af Daniel TA (Slettet)

De to udtryk er bestemt ikke ens. Det er kun hvis vinklen mellem de to vektorer er 0 grader.

Se ligning 9.4 og 9.5 i min formelsamling her: www.danuk.dk/Daniel/Noter/gymnasieformler.pdf


Svar #2
01. december 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Nejnej. Mente blot at de er lig hinanden i dette tilfælde. Men hvordan skal jeg regne dem hver især?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2009 af Daniel TA (Slettet)

En vektor "gange" en anden vektor er (i dit tilfælde)

a*b = -4*8 + 1*(-2) + 2*(-4) =...

Længden af en vektor findes ved at gøre følgende:

|a|=√((-4)2+12+22)


Svar #4
01. december 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Tusind tak!

Jeg får: I vektor a * vektor b l = -42

hvorimod jeg får l vektor a l * l vektor b l til at være = 42..

Men er ikke helt med på, hvad det fortæller mig om FORHOLDET ml. vektor a og vektor b.


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.