Matematik

ligninger - hjælp

01. december 2009 af signenisse (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgaven lyder på at jeg skal lægge 3 naturlige tal sammen og summen af det skal give 111 her skal jeg finde de 3 tal. hvordan gør jeg det npår det skal stilles op i en ligning? tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2009 af Daniel TA (Slettet)

Naturlige tal er 1,2,3,....

Så du skal finde 3 naturlige tal, lad os kalde dem a,b,c, hvor der gælder at:

a+b+c=11

Hvis du nu vælger a og b til at være to naturlige tal, kan du finde c. Prøv engang


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2009 af MaksimZ (Slettet)

Naturlige tal: I matematikken er et naturligt tal enten et positivt heltal (1, 2, 3, ...) eller et ikke-negativt heltal (0, 1, 2, ...).

som du har formuleret opgaven så kan de naturlige tal være vilkårlige... 100+10+1 = 111 kunne være en løsning, eller 108+2+1 = 111, men da de spørger om at stille en ligning, så tror jeg at du skal finde den naturlig tal som vil give dig 111 ved at ligge den sammen 3 gange. Ligning vil se sådan ud:

Y = 3 X    , hvor Y = 111

111 = 3 X  --->

X = 111 / 3 = 37

37 er den naturlig tal som lagt sammen 3 gange giver 111. 

Good luck, håber at du kan bruge dette...


Svar #3
01. december 2009 af signenisse (Slettet)

tak :) kan i hvert fald bruges


Skriv et svar til: ligninger - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.