Matematik

Differentialligninger

01. december 2009 af Quijote (Slettet) - Niveau: A-niveau

I en model for, hvordan en bestemt population udvikler sig i tidens løb, antages det at populationens væksthastighed er proportional med populationens størrelse. Tiden t måles i døgn, og proportionalitetskonstanten er 0,084. Det antages, at der til at begynde med er 10 individer i populationen.

a) Opskriv en differentialligning, der beskriver populationens udvikling. (Løst)


b) Bestem ved hjælp af modellen antallet af individer efter 7 døgn. (Løst)


I modellen antages det, at populationens vækst efter de 7 døgn ændrer sig, således at antallet y af individer i populationen som funktion af tiden t opfylder differentialligningen.
Dy/dx = 0,0022y(100-y).
 

c) Bestem, hvor mange døgn der går, før antallet af individer i populationen er nået op på 90 % af populationens maksimum.
 

Jeg har løst differentialligningen, men hvordan kommer jeg videre nu?

løsningen på dif. ligningen har jeg fået til:

y = 100/1+41* e-0,22x


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2009 af ibibib (Slettet)

da øvre grænse er 100 skal du løse ligningen ligningen y=90


Svar #2
01. december 2009 af Quijote (Slettet)

Mange mange tak :)


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.