Matematik

hvor er tangenten vandret. Hjælp..

02. december 2009 af denhoss (Slettet)

Funktionen f(x) = f(x) = x2 - √x

Find den x-værdi, hvor tangenten er vandret. f’(x) = 0

Cas:

d( x2 - √ (x) , x) = 2 * x - 1 / (2 * √x)

f’(0) =


Svar #1
02. december 2009 af denhoss (Slettet)

har ti-89


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2009 af MN-P (Slettet)

2 * x - 1 / (2 * √x)=0⇒

2x=1/(2√x)⇒     ganger med nævneren på begge sider af =

2x3/2=1

x3/2=1/2


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2009 af keg (Slettet)

#2 man mangler da vist i linie 3

at gange med 2 også

så x 3/2=1/4


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2009 af himsen (Slettet)

#2

Du laver en fejl mellem anden og tredje implikation..


Svar #5
02. december 2009 af denhoss (Slettet)

forstår ikke en skid!


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. december 2009 af keg (Slettet)

x1,5=0,25  brug log til at løse denne ligning

1,5 logx= log(0,25)

logx = log(0,25)/1,5

x=0,4


Svar #7
02. december 2009 af denhoss (Slettet)

keg. Kan du give et bedre eksempel.
Hvordan får du x1,5 :S


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. december 2009 af LiLPenguin (Slettet)

Når du skal finde f'(x)=0 finder du først f'(x), og det du får, sætter du så lig med 0

f'(x)=2x- 1/(2√(x))

0=2x- 1/(2√(x))

solve(0=2x- 1/(2√(x)) , x)

x=2^(2/3) / 4 = 0,39685

Jeg gik ud fra at du havde et CAS-værtøj til rådighed, da du skrev CAS.


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. december 2009 af keg (Slettet)

#7

√x= x1/2          og x =x1 = x2/2

x√x = x2/2 *x1/2 = x(2/2+1/2) =x3/2          3/2=1,5         

du kan få alle de eks du vil have, men du skal lære

regneregler ang. hvordan man regner med potenser.  


Skriv et svar til: hvor er tangenten vandret. Hjælp..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.