Matematik

tangent

02. december 2009 af denhoss (Slettet)

d( f(x) = 2 * 3x ,x) = f’(x) = 2 * ln(3) * 3x

hvordan kommer jeg videre. når punkterne er (0,f(0))


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2009 af himsen (Slettet)

2*3x differentieret giver i hvert fald ikke 2*ln(3)*3x!


Svar #2
02. december 2009 af denhoss (Slettet)

ja mener 3


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2009 af keg (Slettet)

f(x)=2*3x=6x

f´(x)=6


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2009 af himsen (Slettet)

Tror han mente at der skulle stå f(x)=2*3x

som ganske rigtig har differentialkvotienten f´(x)=2*ln(3)*3x


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. december 2009 af Woodfarmer (Slettet)

For tangentligningen er der flere måder at gøre det på.

Den måde jeg finder nemmest er at tage udgangspunkt i Y = ax + b, og så finde a og b enkeltvis.

I punktet har du en x-værdi (0), som du kan bruge til at finde a: f´(0) = a.

Derefter kan du finde b ud fra den kendte formel, b = y1 - a·x1, hvor du så lige skal udregne f(0), før du kender y1.


Skriv et svar til: tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.