Matematik

Lineære funktioner HJÆLP

02. december 2009 af Katos Caglar (Slettet)

Hejsa derude, jeg har en vanskelige opgave om lineære funktioner som jeg bare ikke kan få til at passe.

På jensens bondegård skal der sås korn, i såmaskinen er der 110kg korn som ikke kan sås ud. der sås 180kg korn pr. hektar.

- Opstil en model/funktion for hvor meget korn, der skal fyldes i maskinen afhænigt af antal hektar der skal tilsås. Og find derefter hvor mange hektar jensen har tilsået hvis han har brugt 4.860 kg korn, og hvor mange kg korn der så er tilbage.

kunne modellen se sådan ud: y=110*x+?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. december 2009 af exatb

y = 180x + 110

y = kg korn

x = hektar

4860 = 180x + 110

x = (4860 - 110)/180

x = 26,39 ha


Svar #2
02. december 2009 af Katos Caglar (Slettet)

Mange tak:)


Skriv et svar til: Lineære funktioner HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.