Kemi

Fældningstitrering - salt

02. december 2009 af Tyrael (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg mangler en hypotese om, hvad der vil ske med et forsøg - jeg var ikke i skole, da min klasse lavede det, og jeg kan ikke finde på en hypotese, så jeg ville spørge om der ikke var en, som kunne hjælpe mig lidt med nogle forskellige ting? :)

Metoden:
En portion saltvand tilsættes sølvnitratopløsning fra en burette. De tilsatte sølvioner reagerer med chloridionerne. Ved hjælp af en passende indikator kan man se, når alle chloridionerne i saltopløsningen har reageret med sølvionerne. Man aflæser det tilsatte volumen sølvnitrat på buretten.

Hvad kunne hypotesen være? :/

Opgave:
Saltindholdet angives i masseprocent (masse-%), dvs. massen af opløst salt i procent af havvandets samlede masse. Massen af et stof betegnes med bogstavet m.

Vægtprocent = vægt-% = masseprocent = masse-% =

Standarderne (0,5%, 1%, 1,5 %, 2% og 2,5% salt) er lavet ved at opløse ren natriumchlorid i demineraliseret vand.
Beskriv hvordan en 2% saltvands opløsning kan fremstilles - jeg er helt blank her!

Mange tak for hjælpen! :)
 


Skriv et svar til: Fældningstitrering - salt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.