Matematik

Bestem talene s og t, samt v så de er vinkelrette.

02. december 2009 af KittyMisLilly (Slettet)

I et koordinatsystem i rummet er der givet to vektorer

Vektor a = ( -2 , 3 , 4 ) og Vektor b = ( 1 , 3, 7 ) samt Vektor V = ( s, t , 1 ), der har tredjekoordinaten 1.

a) Bestem tallene s og t samt v, så vektor v ⊥ vektor a og vektor v ⊥ vektor b

b) her skal jeg finde arealet, det kan jeg godt

c) Bestem  vektor w, hvis længde er lig med arealet i vektor b, og som er vinkelret på både vektor a og vektor b.

Nogen der kan hjælpe  mig med a og c ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. december 2009 af MN-P (Slettet)

a*v=0 når vektorerne står vinkelret på hinanden

a = ( -2 , 3 , 4 ) og V = ( s, t , 1 ) og b = ( 1 , 3, 7 )

a*v=(-2)*s+3*t+4*1=0

b*v=1*s+3*t+1*7=0

-2s+3t+4=0

s+3t+7=0

ligningerne trækkes fra hinanden

-2s-s+3t-3t+4-7=0

-3s-3=0

s=-1

-1+3t+7=0

3t=-6

t=-2

Da du ikke har oplyst arealet, der skal bruges i sidste spørgsmål, kan jeg ikke hjælpe dig men du har fået et hint i a som du også skal bruge i c. Prøv selv


Svar #2
03. december 2009 af KittyMisLilly (Slettet)

arh det kan jeg godt se.. mange tak :D


Svar #3
03. december 2009 af KittyMisLilly (Slettet)

Hm er lidt i tvivl omkring det areal der alligevel..

Der står :

Bestem arealet af parallelogramet udspændt af vektor a og vektor b ved hjælp af : |vektor a||vektorb|sin(vinkel vektor a,vektor b)

Har du forstand på det?


Svar #4
03. december 2009 af KittyMisLilly (Slettet)

Har funet ud af det :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2012 af Schram92 (Slettet)

nogen der kan hjælpe mig med b) i denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. marts 2012 af Schram92 (Slettet)

fandt ud af b), men er nu gået i stå i c). Nogen der kan hjælpe?


Skriv et svar til: Bestem talene s og t, samt v så de er vinkelrette.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.