Matematik

Diffenrentiering - hjælp

03. december 2009 af SørenV (Slettet)

Jeg skal differentiere f(x) som er givet ved:

f(x) = -ln(cos(x))

har vi ikke at gøre med en sammensat funktion, hvor den ydre funktion er -ln(x) og den indre funktion er cos(x).. Eller hvordan!?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. december 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Præcis.


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. december 2009 af mathon

brug reglen om differentiation af sammensat funktion

 g(x) = y = cos(x)

 g'(x) = y' = -sin(x)

 f(x) = ln(y)


Svar #3
03. december 2009 af SørenV (Slettet)

lækkert.. Så giver den tan(x), korrekt ?


Skriv et svar til: Diffenrentiering - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.