Matematik

Geometri/trigonometri

03. december 2009 af Pigemus (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der kan give et hutigt svr + udregning på dette:

I en trekant ABC er vinkel C ret. Endvidere er siden b = 3 og vinkelhalveringslinjen vA = 4.

HVordan finder jeg så ud af hvor stor vikel A er?

OG hvordan finder jeg længden c?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2009 af mathon

cos(A/2) = b/vA = (3/4)

cos(A) = 2cos2(A/2) - 1


Svar #2
03. december 2009 af Pigemus (Slettet)

Mathon jeg ved ikke rigtig hvad du gør her??

Altså den må godt nok kunne gøres lettere?
 

Hvis vinkelhalveringslinjen vA er 4. Da den halverer vinklen A må vinkelhalveringslinjen så ikke være dobbelt så lang (altså 8)???


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2009 af mathon

bruger:
           cosinus til en af de spidse vinkler i en retvinklet trekant er lig med forholdet mellem den hosliggende
           katete og hypotenusen

............

din bemærkning om vinkelhalveringslinjen er "mindre heldig"


Skriv et svar til: Geometri/trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.