Matematik

Ligebenet trekant, find siderne ud fra topvinlen og højde

03. december 2009 af Japzitraxx (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej


jeg har et lille problem:

I en ligebenet trekant er topvinklen(vinklen mellem de to lige lange ben) 48º og højden er 25,

hvordan finder jeg siderne?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2009 af Woodfarmer (Slettet)

Hvis du deler trekanten op i 2 mindre trekanter, kan du regne det ud med Cosinus.


Svar #2
03. december 2009 af Japzitraxx (Slettet)

Når havde jeg slet ikke tænkt på tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2009 af Woodfarmer (Slettet)

Så lidt :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2009 af mathon

de to lige store vinkler ved grundlinjen er ½(180°-48°) = 66°

benene = 25/sin(66°)

grundlinjen g = 2·(25/tan(66°))
            


Skriv et svar til: Ligebenet trekant, find siderne ud fra topvinlen og højde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.