Matematik

hjælp til differentiation

03. december 2009 af SørenV (Slettet)

Hvordan differentieres:

h(x) = x*ln(x) -x

Det er vel ikke ved h´(x) = f´(x) - g´(x) ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. december 2009 af Dynin (Slettet)

#0 jo ... hvor du desuden diff. f som et produkt


Svar #2
03. december 2009 af SørenV (Slettet)

hmm.. Vil du ikke prøve at skrive den op.. ved ikke helt om jeg forstår??


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. december 2009 af Dynin (Slettet)

#2 h'(x)=(xln(x)-x)=(xln(x))'-x'=(x*ln(x)'+x'*ln(x))-1=(x/x+ln(x))-1=(1+ln(x))-1=ln(x) .... skrevet fuldt ud :/


Svar #4
03. december 2009 af SørenV (Slettet)

ahh.. super.. mange tak for hjælpe :D


Skriv et svar til: hjælp til differentiation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.