Matematik

f(x)=5x-e^x, -4 ≤ x ≤ 8

03. december 2009 af Ananym (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal finde funktionens maksimum, og er helt lost, ved ikke hvad jeg skal gøre?

f(x)=5x-e^x, -4 ≤ x ≤ 8


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2009 af MrAbdul (Slettet)

Find den afledede funktion og sæt den lig 0


Svar #2
03. december 2009 af Ananym (Slettet)

Hvordan det, jeg er desværre helt på bar bund...


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2009 af MrAbdul (Slettet)

Du skal differentiere og bestemme f ' (z) = 0 da dette er maksimum.

Vi ved at e^x er det samme som e^x så det beholder vi

5x --> 5

f ' (x) = 5 - e^x

Sæt den = 0 og udregn x ved hjælp af et cas værktøj dette er din maksimum :)


Svar #4
03. december 2009 af Ananym (Slettet)

Tak har fundet ud af det nu :D

Maksimum er alts i punktet (1,60944;3,04719)


Skriv et svar til: f(x)=5x-e^x, -4 ≤ x ≤ 8

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.