Matematik

Hjælp til matematikopgave

03. december 2009 af Andreas Møller (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej, i håb om at der er nogle der sidder sent oppe og kigger på studieportalen skriver jeg om hjælp til nogle matematikopgaver.

I dette projektarbejde ser vi på banekurven, der beskriver den ene bils bevægelse. Du kan enten vælge at arbejde med banekurven for vektorfunktionen

x(t):=0.6*cos(1.3*t)+0.6*sin(1.3*t)+0.35
y(t):=1.1*(cos(1.3*t))^2-0.2
eller selv finde en interessant vektorfunktion, der kan beskrive en racerbils bevægelse - ikke nødvendigvis et 8-tal).
Hvis du selv laver en vektorfunktion, må du gerne omformulerer nogle af nedenstående betingelser og spørgsmål. Hvis din bane f.eks. ikke har et dobbeltpunkt, må du selv vælge det punkt hvor hastighed og acceleration skal bestemmes.

1. Skitser banekurven, der beskriver bilens bevægelse

For ikke at skulle arbejde med de mere komplicerede vilkår under starten af ”løbet” ser vi i det følgende på tidsintervallet

2. Bestem forskellen på bilens mindste og største fart og angiv koordinaterne for det punkt hvor den maksimale fart opnås første gang.

For hver omgang krydser bilen sin egen bane netop en gang.

3. Find koordinaterne til dette punkt.

4. Bestem bilens hastighed og acceleration i dette punkt

5. Bestem hvor lang tid bilen er om at tilbagelægge en omgang

6. Bestem hvor langt bilen kører pr. omgang.

Mathias placerer en lille legetøjsmand med et signalflag i punktet (0,8; 0,6).

7. Bestem den korteste afstand fra bilen til manden

Jeg har valgt at bruge den givne vektorfunktion.
De spørgsmål jeg har problemer med, er 3 og 5. Har fået svarene men kan ikke dokumentere det. 
Jeg har vedhæftet min egen opgave(så langt jeg nu er nået) hvis der er nogle af de andre resultater der skal bruges.

Tak på forhånd

 

Vedhæftet fil: Matematik Projekt 2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2009 af MN-P (Slettet)

Både cos og sin er periodiske med perioden 1,3t=2π

halvejs i denne periode skifter de fortegn og befinder sig på samme sted med en anden retning,kan dette give dig en ide?


Skriv et svar til: Hjælp til matematikopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.