Matematik

Ligning

04. december 2009 af soren108 (Slettet) - Niveau: C-niveau

  -2x - y = 1

3x + 2y = -3


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2009 af mathon

gang den øverste ligning med 2
og læg den sammen med den nederste ligning


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2009 af jesperher (Slettet)

2 ligninger med 2 ubekendte?

brug substitusions metoden..

isoler y i første ligning.

y=talogx

indsæt "talogx" på y's plads i den anden ligning..

isoler så x.

indsæt herefter x værdien i den første ligning og isoler y igen.

så har du både hvad x og y er..

(talogx = tal og x)


Svar #3
04. december 2009 af soren108 (Slettet)

 Hvad får du den til ??


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2009 af jesperher (Slettet)

#3

skriv hvordan du gør, og hvad du har fået den til..


Svar #5
04. december 2009 af soren108 (Slettet)

<span lang="ES" style="font-size:10.5pt;font-family: "Arial","sans-serif";mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:black; mso-ansi-language:ES;mso-fareast-language:DA;mso-bidi-language:AR-SA">(-4x-2y)-(3x+2y)=1-3

<span lang="ES" style="font-size:10.5pt;font-family: "Arial","sans-serif";mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:black; mso-ansi-language:ES;mso-fareast-language:DA;mso-bidi-language:AR-SA">-4x-3x=-2

 <span lang="ES" style="font-size:10.5pt;font-family: "Arial","sans-serif";mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:black; mso-ansi-language:ES;mso-fareast-language:DA;mso-bidi-language:AR-SA">7x=-2

men kan ikke huske hvad jeg så skal gøre


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. december 2009 af mathon

modsatte koefficienters metode:

I:   -2x - y = 1                             I ganges med 2 og klades III
II:   3x + 2y = -3

III: -4x - 2y = 2
II:  3x + 2y = -3                          II og III adderes

-x = -1

x = 1                                         som indsat i I: -2x - y = 1  giver

-2·1 - y = 1

y = -2-1 = -3
 


Svar #7
04. december 2009 af soren108 (Slettet)

tak 


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.