Matematik

omskrivning vha. logaritme?

04. december 2009 af hm, (Slettet)

hej!

er der en derude der kan se hvordan (-lnlBl+lnlBl0) - (-lnlAl+lnlAl0) kan omskrives til (-ln(lBl/lBl0)+ln(lAl/lAl0)) ?

''lBl'' betegner den aktuelle koncentration af B osv.

tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2009 af David E (Slettet)

Du har sådan set ikke sprunget nogen led over!

Regnereglen der er brugt er blot: ln(a/b) = ln(a) - ln(b)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2009 af Daniel TA (Slettet)

Der gælder generelt at ln(a)-ln(b) = ln(a/b)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2009 af mathon

(-ln[B] + ln[B]o) - (-ln[A] + ln[A]o)

-ln[B] + ln[B]o + ln[A] - ln[A]o

-(ln[B] - ln[B]o) + (ln[A] - ln[A]o )

-(ln[B]/[B]o) + (ln[A]/ln[A]o)                    da ln(a) - ln(b) = ln(a/b)


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal bruge reglen ln(a/b) = ln(a) - ln(b = -(ln(b)-ln(a)) = -ln(b/a)


Svar #5
05. december 2009 af hm, (Slettet)

mange tak! er denne omskrivning korrekt?  http://peecee.dk/upload/view/208341
 


Skriv et svar til: omskrivning vha. logaritme?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.