Matematik

ANDENGRADSLIGNING

04. december 2009 af baahh (Slettet)

Nogle der kan hjælpe mig med følgende:

"Der er givet ligningen:
ax2+4x+2=0, hvor a ≠0


(Bestem diskriminanten (HAR JEG GJORT))

!BESTEM TALLET a SÅ ANDENGRADSLIGNINGEN HAR NETOP ÉN LØSNING!"


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. december 2009 af Exupery (Slettet)

En andengradsligning har netop en løsning, når d=0.


Svar #2
04. december 2009 af baahh (Slettet)

når :/ Har faktisk ikke bestemt d! Troede jeg bare lige.. men forstår det ikke?


Brugbart svar (2)

Svar #3
04. december 2009 af Exupery (Slettet)

 Nej, det ved jeg skam godt. Du skal bare sige dit d=0. Så kan du isolere a. For den a har andengradsligningen netop én løsning.


Svar #4
04. december 2009 af baahh (Slettet)

Jaé okay :) prøver lige


Brugbart svar (2)

Svar #5
04. december 2009 af mathon

              x1,2 = (-b ± √(d))/(2a)

reelle løsninger kræver d≥0

               hvis d > 0 får du to rødder, da -b ± √(d) giver to forskellige værdier, når henholdsvis + og -
                                benyttes

               hvis d = 0 får du én rod, da -b ± √(0) giver samme værdi uanset om + eller - benyttes


Brugbart svar (3)

Svar #6
04. december 2009 af SatansSvin (Slettet)

ax2+4x+2=0

D= 42-4*a*2 = 0

(16-8a=0)/8

2-a=0

a=2


Skriv et svar til: ANDENGRADSLIGNING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.