Kemi

mg/m3 til ppm??

04. december 2009 af susu18 (Slettet)

Hej alle.

jeg skal beregne koncentrationen af ethanal i cigaretrøg , i mg/m3 og ppm. Jeg har beregnet mg/m3, og har fået et tal hvor jeg har fået mg i mg/m3 til at gå ud. Jeg har researchet lidt på omdannelsen af mg/m3 til ppm, og har fundet ud af at man skal gøre følgende:

ppm= mg/m3 * 24,45/ molekylær vægt

med mine tal kommer ligningen til at se sådan ud:

ppm = 7924,39 m3 * 24,45 / 44,05 g/mol = 4398,44 ppm

- er det forkert at jeg bruger tallet med enheden m3 ?

- er der nogen der ved hvorfor tallet 24,45 er en konstant ?

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2009 af Ramses I (Slettet)

Omregning mellem ppm og mg/m³(n,t)

Eksempel på beregningsformler
0,08205746 l atm/(mol K) er gaskonstanten
273,15 K er ved 0 grader celcius
Rumfang: 22,4139952 l(n,t)/mol = ml(n,t)/mmol=m³(n,t)/kmol ( Denne afhænger af temperaturen)

Rumfang ved 25 grader = 24,45 l/mol
ppm = ml/m³ = ml(n,t)/m³(n,t)

n= normal (1 Normalkubikmeter er altid ved 0 grader celcius)

t=tør

F.eks. regnes konc. i røgasser fra forbrændingsanlæg ud ved en referenceilt og normalkubikmeter tør.
Eksempel:
10 ppm NO2 = 20,525 mg/Nm3     og ved 25 gC = 18,804 mg/m3 (læg her mærke til at jeg ikke bruger Nm3. Nm3 bruges kun ved 0 oC)

10 ppm CO = 12,497 mg/Nm3

Det er derfor altid en god ide at måle vandprocenten i gasser, sådan at du kan angive koncentrationen i (n,t)

Hvis nu du måler 10 vol% vand i røgen fra cigaretten så er 10 ppm våd CO = 11,1111 ppm tør: 10 ppm våd CO /((100 - 10 vol %)/100).

Håber du fårlidt ud af det, ellers må du spørge igen.......


Svar #2
07. december 2009 af susu18 (Slettet)

tak for dit svar, men forstår det ikke helt :/ jeg forstår det med det temperatur afhængige, men jeg forstår stadig ikke hvordan jeg skal omregne fra mg/m3 til ppm


Skriv et svar til: mg/m3 til ppm??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.