Matematik

Eksponentielle vækstfunktion

05. december 2009 af Nazey (Slettet)

hej alle :-)

jeg skulle opskrive funktionsforskriften for f(x), og det har jeg gjort, som er følgende: 379,942 · -0,21^x

så er der et spørgsmål der lyder således: Er funktionen voksende eller aftagende? (Forklar)

Når jeg indtegner det ind på en graf, så kan jeg se at den er voksende, men det skal forklares, og jeg ved ikke hvordan jeg kan forklare det..!

håber at der er nogen der vil hjælpe ;-)

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2009 af jakob465 (Slettet)

En eksponentiel funktion er af formen b • ax , hvor a er vækstkonstanten. Da a er negativ er funktionen aftagende. Håber det hjalp :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2009 af mathon

f(x) = 379,942 ·(-0,21)x   er ikke defineret blandt de reelle tal


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2009 af mathon

det kræver
                   f(x) = b·ax , a∈R+\{1}

som er         aftagende for 0<a<1
                    voksende for a>1


Svar #4
05. december 2009 af Nazey (Slettet)

ok det gjorde mig lidt forvirret... :S

nu vil jeg gerne opsummerer det; når a er større end nul og er mindre end 1 er det aftagende.

når a er større end 1 er den voksende..

men det vil sige at jeg har opskrevet funktion forkert eller hvad...


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2009 af mathon

den er skrevet forkert


Svar #6
05. december 2009 af Nazey (Slettet)

må jeg godt spørge noget ud over dette..?

hvis ja, så vil jeg gerne spørge om -1√(0,2127693174) når man taster ind på lommeregneren, får jeg et negativ tal, nemlig, - 0,21... men jeg er lidt forvirret over dette...!


Svar #7
05. december 2009 af Nazey (Slettet)

til mathon: hvorfor er den skrevet forkert..? er det funktion eller reglen..!


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. december 2009 af mathon

i n√(x) er n positiv og hel

#7
   genlæs #2


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. december 2009 af mathon

kun
når n i x1/n er positiv og hel og n≥2
er

               n√(x) = x1/n


Skriv et svar til: Eksponentielle vækstfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.