Matematik

Stamfunktion

05. december 2009 af Hey1990 (Slettet)

En funktion f er givet ved f(x) = 4x+3

a) Bestem den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet (1,10).

jeg ved at stamfunktionen til f(x) = 4* 1/2x^2 +3x  som er det samme som 2x^2+3x   men hva skal jeg gøre herfra?


Brugbart svar (2)

Svar #1
05. december 2009 af Exupery (Slettet)

 F(x)=2x^2+3x+k

Husk at tillægge en konstant, når du finder din stamfunktion.

Indsæt dit punkt og bestem k.


Svar #2
05. december 2009 af Hey1990 (Slettet)

Jeg er ikk sikker på jeg forstår hva du mener? skal jeg indsætte 1 på x's plads og isolere k eller hva?


Brugbart svar (2)

Svar #3
05. december 2009 af Exupery (Slettet)

 Du har jo et punkt, som din stamfunktion går igennem. Indsæt det:

10=2*1^2+3*1+k => k=?

hvorfor stamfunktionen bliver:

F(x)=...

Det er ret vigtigt at vide, hvorfor du gør det her. En funktion har uendeligt mange stamfunktioner, men de er forskudt af hinanden. k-værdien angiver præcis hvilken stamfunktion du har fat i. 


Svar #4
05. december 2009 af Hey1990 (Slettet)

Okay mange tak :)


Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.