Studievalg og videregående studie

Kvote 1 og 2?

05. december 2009 af isabella12 (Slettet)

Hey

Hvad menes der med kvote 1 og kvote 2


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. december 2009 af Nickoline (Slettet)

Hej Isabella12

Når man snakker om kvote 1 og kvote 2, er det i forhold til uddannelse. Hvis du vil ind på fx jordemoderskolen, skal du have en gennemsnit på 9,8 for at komme ind på kvote 1. Hvis du ikke har et højt nok gennemsnit, kan du søge ind på kvote 2, hvor karakteren ikke er så vigtig, men hvor det er den ansøgning du sender der tæller. I kvote 1 er det udelukket karakteren der tæller, mens i kvote 2 er det den erfaring du har, som har størst betydning (fx et ophold i udlandet, frivillig arbejde osv)

Jeg håber det kunne hjælpe :')


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. december 2009 af emul0c

Derudover bemærk at der ikke er nogen fast procedure for, hvor meget du skal have lavet af forskellige ting for at komme ind på kvote to. Der er ikke nogle fastsatte regler på de forskellige uddannelser (om ikke andet i hvert fald ikke offentlige regler) der afgør om man kommer ind eller ej.

Måden Kvote 2 virker på er, at du skriver en motiveret ansøgning til studie-stedet, hvorfor vil man gerne ind på netop dét studie, og hvad har man at byde på. Derudover giver det forskellige point alt efter hvad man har lavet efter endt ungdomsuddannelse, f.eks. tæller fuldtidsarbejde i 0-6 mdr. xx antal point, over 6 mdr. tæller yy antal point og 1+ år tæller zz antal point. Derudover tæller udlandsophold, frivilligt arbejde, anden uddannelse, værnepligt osv. osv. ind også. Dine karakterer vægter også en vis del, men slet ikke i samme grad som på kvote 1. Det kan godt lade sig gøre at komme ind på medicin med et snit på 3 hvis man har nok andre ting i baggagen til at "fylde op".
Næsten alt hvad du har lavet tæller på den ene eller anden måde for nogle point (med mindre man selvfølgelig har gået og lallet den i et års tid).
Som udgangspunkt tror jeg nemmere man kommer ind på kvote 2 hvis man ikke kommer direkte fra gymnasiet - netop fordi der er så mange ting der kan spille ind - men selvfølgelig ikke udelukket, netop fordi man jo skal skrive en motiveret ansøgning.

Og som der blev skrevet i #1 - så er Kvote 1 en bedømmelse udelukkende baseret på ens karakterer. Hvis du f.eks. har et snit på 11 og din drømmeuddannelse er HA almen som har et snit på måske 7, så er der ingen grund til at søge kvote 2 da man med sikkerhed kan komme ind på kvote 1.
Bemærk at når man søger kvote 2 så bliver man automatisk vurderet på kvote 1 også. Nok grundet i, at man ikke behøver at optage en kvote 2 plads hvis man opfylder kvote 1, da der kun er begrænset antal kvote 2 pladser på de forskellige uddannelser.
Men hvis man er i tvivl om man kan komme ind på sin uddannelse, f.eks. man ligger lige på grænsen til sidste års snit eller lign. - så kan det altid betale sig at søge kvote 2, netop fordi man bliver bedømt ud fra begge kvoter og derfor har større chance for at komme ind.

Håber du kan bruge svaret til noget :-)


Svar #3
06. december 2009 af isabella12 (Slettet)

mange tak for jeres svar.

Dvs. at man skal i selve ansøgningen skrive om man søger i kvote 1 eller 2?

Man kan godt sende ansøgning til 2 eller 3 forskellige uddannelser, for hva nu hvis man ikke bliver optaget på den uddannelse man ønsker. Og lad os så sige at der er plads til mig på 2 forskellige uddannelser, kan jeg så godt bare droppe den ene, fordi jeg hellere vil have den anden udddanelse??


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. december 2009 af EJoh (Slettet)

 Du kan søge en hel prioriteret rækkefølge af studier gennem KOT.

Når du får brev om at du er optaget (mere end et sted), kan du så vælge hvor du gerne vil studere.


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. december 2009 af emul0c

 Så vidt jeg husker, så kan du kun søge en uddannelse af gangen - det du gør er at skrive dem op i prioritet. Hvis din første prioritet ikke vil have dig, så bliver den sendt videre til din nummer 2 etc. men hvis din første prioritet accepterer dig - så får de andre slet ikke at vide at du overhoved havde søgt :-)

Kan ikke lige huske hvordan man søger kvote 1 eller 2 - mener bare det er et spørgsmål om hvornår du sender ind (kvote 2 ansøgningsfrist er vist nok 15. marts og kvote 1 er vist nok 1. juni/juli).


Svar #6
08. december 2009 af isabella12 (Slettet)

#5

Har også hørt at det foregår på denne måde, altså at man bliver optaget udfra ens prioriteter.

Det er det der forvirer mig om man bare selv i sidste ende kan vælge hvilke studie man vil ind på, altså hvis man har fået svar fra flere.

Eller om det er udfra prioriteterne XD


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. december 2009 af emul0c

Det er helt sikkert prioriteterne - jeg kom ind på min første prio på kvote 2, men hørte aldrig fra andre af uddannelserne selvom jeg ville være kommet igennem på kvote 1.


Svar #8
09. december 2009 af isabella12 (Slettet)

Nååå... Ja, tror også det er prioriteterne der tæller


Brugbart svar (1)

Svar #9
02. januar 2010 af Ellee (Slettet)

Ejoh - hvad mener du med indlæg # 4?

Man kan da ikke blive optaget flere steder på én gang - du skriver at man så derefter selv kan vælge hvor man gerne vil studere. Man vil jo kun blive tilbudt EN plads? Eller er det mig, der har misforstået noget?


Skriv et svar til: Kvote 1 og 2?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.