Matematik

ensvinklede trekanter

05. december 2009 af bjorkliv (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle!.

Sidder med en aflevering som jeg ingen idé har om hvordan jeg skal komme igang med, så håber meget at der er en der vil hjælpe mig!:).

Opgaven lyder følgende:

På figuren er ABC og EDC ensvinklede. Det oplyses, at AC= 12, ED=5, 7, og CD= 4, 5.... BD og AE skal findes. 

ved ikke helt hvad jeg skal gøre men det er vel noget med at sige:

l CD l    l CE l

_____= _____= ?

l BC l     l AC l

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2009 af MN-P (Slettet)

En tegning havde været en fordel. Ligger E på AC og E på BC?

Du er på rette vej

CD/BC=CE/AC=DE/AB            der mangle de lodrette streger

4,5/BC=CE/12=5,7/AB

Jeg mangler en oplysning, har du skrevet hele den oprindelige opgavetekst her?


Svar #2
05. december 2009 af bjorkliv (Slettet)

her kommer der lige en tegning:).

kan se at jeg har manglet at skrive AB = 7, 6

Vedhæftet fil:trekant.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2009 af MN-P (Slettet)

CD/BC=CE/AC=DE/AB der mangle de lodrette streger

4,5/BC=CE/12=5,7/7,6

4,5/BC = 5,7/7,6 ⇒ 4,5*7,6/5,7=BC

4,5/BC=CE/12=5,7/7,6

CE/12=5,7/7,6 ⇒ CE=5,7/7,6*12

regn selv ud


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2009 af stikdeno (Slettet)

k=7.6/5.7

4.5*1.333 = 5.99 længden DC

5.99-4.5 = 1.49 længden BD

12/1.333 = 9 længden ED

9-12 = 3 længden AE


Svar #5
05. december 2009 af bjorkliv (Slettet)

kan det forklares lidt mere ? :) . ved ikke hvad det er jeg skal regne ud. MN-P og fozzwer er det ikke to forskellige måder i gør det på, hvad er det rigtige?

vh.


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. december 2009 af stikdeno (Slettet)

du finder forstørrelsefaktoren K ved at dividere 2 parallelle sider med hinanden, du kan tage forstørrelsefaktoren i brug da det oplyses at trekanterne er ensvinklede. de 2 parallelle sider i denne situation er AB - ED 


Skriv et svar til: ensvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.