Tysk

Tysk datid. Hjælp

06. december 2009 af wes2 - Niveau: 8. klasse

Indsæt datid af udsagnsordet i parentes

Peter _____ gestern zu spät (kommen)

Når jeg kigger under de uregelmæssige verber står der ist gekommen i daitd.

Så skal der bare stå Peter gekommen gestern zu spät ?

Eller kommt. Hvorfor skal der stå, hvad der skal stå ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2009 af Lektiehjælperen1 (Slettet)

Kommen hedder kam i datid, fordi det er uregelmæssigt.

Og din sætning vil derfor komme til at se således ud: Peter kam gestern zu spät.

Grunden til at der står gekommen er fordi at man også kan bruge et hjælpeudsagnsord som sein.

Så ville din sætning se sådan ud: Peter war gestern zu spät gekommen.

Hilsen Sarah : )


Svar #2
06. december 2009 af wes2

ahh tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2009 af Tyskfødt (Slettet)

Er du helt sikker?? Kig en gang til !   Når jeg kigger under de uregelmæssige verber står der ist gekommen i daitd.

Kommen - kam - gekommen

Er kommt zu spät  = nutid        kommer for sent

Er ist zu spät gekommen = før nutid      er kommet  for sent
 

Er kam zu spät = datid                          kom for sent
 

Er war zu spät gekommen = før datid         var kommet  for sent
 


Svar #4
07. december 2009 af wes2

Er ikke helt sikker, kom også til at kigge under førnutid ..


Skriv et svar til: Tysk datid. Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.