Matematik

Bevis - x er et lige tal=x^2 er et lige tal

06. december 2009 af Nikolinek (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej!

Jeg er ved at skrive SRP og skal vise et direkte bevis som er dette.

Definition:

x er lige <--> der findes n tilhører mængden Z så x=2*n

x er ulige <--> der findes n tilhører mængden Z så x=2*n+1

Vi ved, at x=2*n hvor n er et helt tal. 

Dette medfører at x^2 = (2*n)^2 og af potensregel fås x^2 = 4 * n^2. Altså er x^2=2*(2*n^2). Da 2*n^2 er et helt tal, har vi vist, at x^2 kan skrives som 2 gange et helt tal, og dette betyder netop, at x^2 er et lige tal. 

Jeg kan ikke helt forstå dette bevis. Hvad er det der sker frax^2 = 4 * n^2 til x^2=2*(2*n^2) og hvilken regneregel er det der bliver brugt? Og den sidste sætning forstår jeg heller ikke helt?

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. december 2009 af peter lind

4*n2= 2*2*n2 = 2(2n2)


Skriv et svar til: Bevis - x er et lige tal=x^2 er et lige tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.