Matematik

Ukendt vinkel, cos og sin?

06. december 2009 af XxTesserxX (Slettet)

Jeg har fået en opgave i mat. som jeg ikke helt kan finde ud af.. Nogen der kan hjælpe mig?

Den lyder sådan:

I en retvinklet trekant, ABC, er længden af kateterne a=6,875 og b=3,764.
Beregn størrelsen af vinklerne A og B samt længden af hypotesen.

Mit spørgsmål er bare, hvordan finder jeg en af vinklerne så jeg kan udregnede resterende? Det er lige meget om det er A eller B. Bare en af dem..


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2009 af mims56 (Slettet)

Når du har kateterne så skal du bruge tangens.

tan Vinkel A =a / b


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. december 2009 af mims56 (Slettet)

eller du kan bruge pythagoras og udregne LILLE C det er nok nemmest og derefter kan du udregne vinklerne


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2009 af genger (Slettet)

jeg mener at du kan sige:

du har 2 sider a og b den sidste side finder du ved at sige:

√6,8752-3,7642 = 5,75

siger nu:

cos(A)=b/c = 3,764/5,75 = 0.65

cos-1 (0.65) = 49.45 grader

vindel A er 49.45 grader har du også fået den til det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. december 2009 af mims56 (Slettet)

Nej fordi hypotenusen er altid den længeste og hvis du for c til 5.75 er den mindre end kateten og det kan ikke passe


Svar #5
06. december 2009 af XxTesserxX (Slettet)

tusind tak alle sammen..

mims56 = tænk at jeg ikke havde tænkt på at bruge tangens noget før.. :S Hvor er jeg dog dum!

genger = Ja, jeg får faktisk det samme, lige meget om jeg bruger din eller mims56' udregning


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. december 2009 af mims56 (Slettet)

Men c(hypotenusen) skal blive 7.83792  husk hypotenusen Altid er længere end de andre

selv tak


Skriv et svar til: Ukendt vinkel, cos og sin?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.