Matematik

aflevering, jeg forstår det ikke....

06. december 2009 af Knaas (Slettet)

I en retvinket trekant er den længste katet 3 gange så lang som den korteste katete, og hypotenusen er 3 enheder længere end den korteste katete.

Bestem længden af den korteste katet??????

( Har læst det flere gange, men forstår det ike)

Hjælp, hvis I gider, og tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2009 af kuntz15 (Slettet)

Følger der nogle mål med i opgave formuleringen ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. december 2009 af hvadmeddet (Slettet)

Du har en retvinklet trekant, altså skal du bruge Pythagoras' sætning.

Kald længden af den korteste katete for x. Da er længden af den lange katate 3x, og længden af hypotenusen er (x+3). Dette indsætter du i Pythagoras' sætning

x^2 + (3x)^2 = (x+3)^2

Så løser du ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2009 af kuntz15 (Slettet)

Har løst ligningen, håber det kan hjælpe dig, mere kan jeg desværre ikke gøre

Vedhæftet fil:Hjælp.docx

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. december 2009 af NejTilSvampe

 #3 - ja jeg er bange for du skal have kigget på dit andetgradspolynomium en gang til.

#2 - skriver ganske korrekt den ligning du skal stille op rigtigt.

x^2 + (3x)^2 = (x+3)^2  =>

x^2 + 9x^2 = x^2 +9 + 2*3x

9x^2 = 9 + 6x

3(3x^2 - 2x - 3) = 0

du bruger her nulreglen:

3x^2 - 2x -3 = 0

x= 2/2*3 ± √(2^2-4*3*(-3)) / 2*3

x= 1/3 ± √(4+36) / 6

x = 1/3 ± 1,05

x= 1,387   den anden løsning forkastes da en længde ikke kan være negativ.


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. december 2009 af kuntz15 (Slettet)

#4 forklar lige hvor du får ?

x^2 + 9x^2 = x^2 +9 "+ 2*3x"


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. december 2009 af NejTilSvampe

#5 - kvadratsætning 1.

(a+b)^2 = (a+b)(a+b) = a^2 + b^2 + 2ab


Svar #7
07. december 2009 af Knaas (Slettet)

TaK Skal I have, :D,


Skriv et svar til: aflevering, jeg forstår det ikke....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.