Kemi

Arrrhenius plot

06. december 2009 af hm, (Slettet)

Ved godt at lnk afbildes mod 1/T
Og at T=t+273,15
Jeg har lavet 3 eksperimenter hvor temperaturen er forskellig. Problemet er bare at jeg ikke kan se hvordan grafen skal laves.
 

håber der sidder nogen derude, der kan hjælp! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2009 af mathon

k = A·e-Ea/(R·T)

eller:

ln(k) = -(Ea/R)·T -1 + ln(A)

en afbildning af ln(k) versus T -1giver en ret linje
med negativ hældningskoefficient -(Ea/R)

hvor
     k er hastighedskonstanten
     R er den universelle gaskonstant
     Ea er aktiveringsenergien dvs. den laveste stødenergi, der fører til en kemisk reaktion
     A kaldes frekvensfaktoren eller den præeksponentielle faktor, der udtrykker noget om hyppigheden
         af sammenstød mellem de reagerende partikler


Svar #2
06. december 2009 af hm, (Slettet)

jeg kan stadig ikke se hvordan jeg skal lave det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2009 af mathon

1/T ud ad x-aksen

ln(k) op ad y-aksen


Svar #4
07. december 2009 af hm, (Slettet)

jaja men dvs jeg kun har 3 punkter, og k ændres jo, skal jeg bare bruge den første værdi for hver eksperiment?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. december 2009 af mathon

til hvert forsøg
har du et koordineret par (1/T;ln(k))
 


Svar #6
07. december 2009 af hm, (Slettet)

jamen tempaturen er konstant? og hvilke k skal jeg bruge?


Svar #7
07. december 2009 af hm, (Slettet)

forstår du hvad jeg mener??


Svar #8
07. december 2009 af hm, (Slettet)

ingen andre, der kan hjælpe??


Skriv et svar til: Arrrhenius plot

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.