Matematik

Punktmængder

07. december 2009 af El doctore (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej sidder her og skal til at lave en opgave med nogle punktmængder indenfor keglesnit , der står i min opgave :

Angiv hvad følgende punktmængder fremstiller(ved omskrivninger i hånden og analyse) og tegn disse i et koordinatsystem



9*x^2+36*x+16*y^2=96*y-36

Kan i give et svar på det, da jeg skal lave 6 af sådan nogle opgaver og er gået i stå ?





 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. december 2009 af mathon


9x² + 36x +16y² = 96y - 36

9x² + 36x +16y² - 96y = -36

9(x² + 4x) + 16(y² - 6y) = -36

9((x+2)² - 4) + 16((y-3)² - 9) = -36

9(x+2)² - 36 + 16(y-3)² - 144 = -36

3²(x+2)² + 4²(y-3)² = 12²

(3²/12²)·(x+2)² + (4²/12²)·(y-3)² = 1

(3/12)²·(x+2)² + (4/12)²·(y-3)² = 1

(1/4)²·(x+2)² + (1/3)²·(y-3)² = 1

(1/4²)·(x+2)² + (1/3²)·(y-3)² = 1

                                           (x+2)²/4² + (y-3)²/3² = 1

 

en ellipse med halv storakse a = 4 og med halv lilleakse b = 3


Svar #2
07. december 2009 af El doctore (Slettet)

Mange tak , hvad skal jeg så gøre når jeg skal sætte den ind i et koordinat system ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. december 2009 af mathon

9(x+2)² + 16(y-3)² = 144

16(y-3)²  = 144 - 9(x+2)²

(y-3)² = 9 - (9/16)(x+2)²

                             y = 3 ± (3/4)·√(16-(x+2)²)


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. december 2009 af mathon

eller

parameterfremstillingen:
      
                             x = -2 + 4·cos(θ)
                             y = 3 + 3·sin(θ)


Svar #5
07. december 2009 af El doctore (Slettet)

Mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. december 2009 af jimmy1 (Slettet)

Så hvis det skal sættes ind i f.eks. graph så skal jeg bruge det du skriver også under parameterfremstilling:

Men der kommer ingen punkter frem eller linje ?


Svar #7
07. december 2009 af El doctore (Slettet)

Jimmy :

Hvem er du ?

Men ja hvis jeg skal sætte den ind i et graph program , hvad skal jeg så indsætte som funktionsskrift ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. december 2009 af mathon

                øvre halvellipse:            y = 3 + (3/4)·√(16-(x+2)²)

                nedre halvellipse:          y = 3 - (3/4)·√(16-(x+2)²)


Skriv et svar til: Punktmængder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.