Matematik

tangents ligning

07. december 2009 af dennise (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan finder man tangents ligning  ved diff.kvot. f `(x)=-2x+4

  y=f `(6)(x-6)+(-10)

   hvordan gør man så for at regne tangentsligningen ud fra ovenstående?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2009 af exatb

Når f´ er fundet indsætter du x værdien for det punkt tangenten skal gå igennem. Det tal du får er hældningen for tangenten.

Så du kender nu x værdi og y værdi for punktet som tangenten skal gå igennem, samt hældningskoefficienten.

B værdien finder du ved at indsætte disse værdier i ligningen y = ax + b. Kun b værdien er ubekendt og kan herved bestemmes.

Derefter kan alle de fundne værdier indsættes i ligningen y = ax + b og tangentligningen er bestemt


Skriv et svar til: tangents ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.