Matematik

Polynomier

07. december 2009 af miemelody (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har et par opgaver, som jeg er gået i stå med.

1) En funktion f er bestemt ved: f(x) = 7In(x) - 2x2.

Bestem en ligning for tangenten til grafen for x i punktet P(1,f(1))

2) En funktion f er bestemt ved f(x) = -2x3 + x2 + 4x - 3

Vis, at tangenten i punktet P(0,f(0)) er parallel med linjen m, der har ligningen 4x - y + 2 = 0

...

Har lige brug for at få opfrisket hukommelsen :) På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2009 af peter lind

1) Ligningen for tangenten gennem (x0, f(x0) er y=f'(x0)(x-x0)+f(x0)

2) Vis at f'(0) er lig med hældningen af linjen m


Skriv et svar til: Polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.