Fysik

Hvordan regnes dette opgave ud?

07. december 2009 af 91Sarah (Slettet) - Niveau: C-niveau

En kande thé: Der skal tilføres en energi på ca. 400.000 J for at opvarme en liter koldt vand til kogepunktet. Hvor lang tid er en el-kedel om at koge vandet, hvis den har en effekt på 2000W ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2009 af Danner39 (Slettet)

Husk på definition for effekt:

W=J/s


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2009 af Tyrael (Slettet)

Og du har jo lige fået definitionen for watt = (J)/(s). ;-)
Og du en liter koldt vand, hvilket giver en masse på 1 kg. :)
Husk at joule udligner hinanden, samt at omskrive en time til sek. (hint: 1 time = 3600 sek.) ;-)
Desuden er ændringen i temperatur ret essentiel.^^
Nu skal du bare indsætte det i en formel, som du gerne skulle have fået udleveret et eller andet sted. ;-) Ellers står den garanteret i din fysikbog. :-)

Så prøv dig frem nu - hvis du ikke kan, så bare skriv en besked til mig, så skal jeg nok prøve at forklare det mere uddybende. :) 


Skriv et svar til: Hvordan regnes dette opgave ud?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.