Matematik

HJÆLP!

07. december 2009 af LadyyGaga (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hjæælp mig, jeg forstår slet ikke denne her opgave :( Er der nogen der vil være sød at hjælpe mig?

Y=f(x)   ,    x og y er omvendt propotionale og f(3)=4

Bestem forskriften.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2009 af MN-P (Slettet)

y=k/x

4=k/3 ⇒ k=12

y=12/x


Svar #2
07. december 2009 af LadyyGaga (Slettet)

Hvad er k? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2009 af MN-P (Slettet)

k er propornalitetsfaktoren, der her er 12

omvendt proportionalitet betyder at når x fordobles halveres y,

deles x med 3 skal y ganges med 3

Dette kan udtrykkes som y=k*x

Det kan gøres ud fra en hvilken som helst x-værdi, men her er der givet at f(3)=4.

(x,y)=(3,4) indsættes i formelen og k beregnes.


Skriv et svar til: HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.