Matematik

Hjælp til sandsynlighedregning (mønter)

24. januar 2005 af Ole_chr (Slettet)
Håber I kan hjælpe mig med at løse denne opgave:

Der kastes fire gange med en ærlug mønt.
Opskriv udfaldsrummet

Bestem sandsynligheden for hver af følgende hændelser:
A: Netop 1 krone
B: Netop 2 kroner
C: Mindst 2 kroner
D: Skiftevis plat og krone
E: Flere plat end kroner
F: Både plat og krone forkommer

--------------------------------------------
Mine bud - skriv hvis det er forkert!!!

A: u = {PPPK}, {PPKP}, {PKPP} og {KPPP}. Svar: 1/4
B: u = {PPKK}, {PKPK}, {PKKP}, {KPKP}, {KKPP} og {KPPK}. Svar 1/6
C: Svar: 1/11
D: ......
E: Svar: 1/5
F: ......


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2005 af Waterhouse (Slettet)

I D er mulighederne vel {PKPK} {KPKP}, så det bliver 2/16.

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2005 af Epsilon (Slettet)

Du bruger en uhensigtsmæssig notation. Du skelner ikke klart mellem mængder og mængdeelementer (her: 4-tupler af k og p). Hvad er u? I hvert fald ikke udfaldsrummet.

Udfaldsrummet U for kast med en ærlig mønt 4 gange er en MÆNGDE bestående af 16 (2^4) ELEMENTER;

U = {(p,p,p,k),(p,p,k,p),(p,k,p,p), {k,p,p,p},(p,p,k,k),(p,k,p,k),(p,k,k,p),(k,p,p,k),(k,p,k,p),(k,k,p,p),(p,k,k,k),(k,p,k,k),(k,k,p,k),(k,k,k,p),(p,p,p,p),(k,k,k,k)}

Dernæst skal du bestemme sandsynligheden for hver af hændelserne A-F, som kan repræsenteres som delmængder af U. For A fås

P(A) = #A/#U

idet # angiver antal elementer i den pågældende mængde. Tilsvarende for de andre hændelser.

P(A) = 4/16 = 1/4 har du regnet korrekt.

P(B) er ikke lig 1/6. Du opskriver de relevante elementer i U, som tilhører B, men beregner sandsynligheden P(B) forkert.

Skriv dine bud på B-F. Så ser vi på det igen bagefter.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2005 af allan_sim

Men jeg tror, at argumentationen ville være fejlagtig i det tilfælde også. Det lader til, at spørgeren tæller sig frem til antal muligheder og deraf slutter, at sandsynligheden er 1/"antal muligheder".

Det passer i hvert fald med, at man kan tælle 4 muligheder i A, 6 muligheder i B, 11 muligheder i C og 5 muligheder i E...

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2005 af Epsilon (Slettet)

#3: Ja, det ser ganske rigtigt ud til at være tilfældet.

//Singularity

Svar #5
24. januar 2005 af Ole_chr (Slettet)

OK - Tror jeg har forstået det nu...
a) = 1/4
b) = 3/8
c) = 11/16
d) = 1/8
e) = 5/16
f) = 7/8
Takker for hjælpen :D

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. januar 2005 af Epsilon (Slettet)

#5: Det er korrekt.

//Singularity

Skriv et svar til: Hjælp til sandsynlighedregning (mønter)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.