Matematik

Tekstopgave

07. december 2009 af JustMyName (Slettet)

Lars er ude for at træne til et stort cykel løb. Han kører 65 km. Hans gennemsnitshastighed er på 30 km/timen

- Hvor langtid tager turen? (Skriv gerne regnestykket)

Da Lars cykler den samme tur en måned senere, har han forbedret sin gennemsnitshastighed med 12 procent.

- Hvad er hans gennemsnitshastighed nu og hvor langtid tager turen? (Skriv gerne regnestykket)


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. december 2009 af 74 (Slettet)

Hvis han cykler 30 km/t så tager det jo en time at cykle 30 km og 2 timer at cykle 65 km o.s.v. regnestykket hedder: 65/30=2.17 time. For at finde ud af hvor mange minutter 0.17 time er kan du jo sige 60/100*17=10,2 minutter.

Så 2 timer 10 minutter og 10 sekunder (0.2 minut er 10 sekunder)

Hvis hans hastighed forbedres med 12 % så skal du jo lægge 12 % til de 30 km/t. (30/100*12)+30=33.6 og herefter skal du følge samme metode som før.


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. december 2009 af MN-P (Slettet)

30 km/t svarer til 30/60 km/min = 0,5 km/min

65 km køres på 65/0,5 min = 130 min = 2 timer og 5 min

forbedret hastighed 0,5 km/min + 0,5*12/100 km/min =(0,5+0,06) km/min =0,56 km/min

65 km køres nu på 65/0,56 min =


Skriv et svar til: Tekstopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.