Matematik
Isolér x...?!?!
24. januar 2005 af
Tiiinna (Slettet)
Har endnu et lille problem:
Jeg skal finde f´(x)´s nulpunkter, men må ikke bruge "solver", så er ret tabt!
f´(x) = cosx - 6sinx
x ε [-phi/4;3phi/4]
(Jeg ved, at x = o v x = 1,57, men kan altså ikke udregne det!)
Jeg skal finde f´(x)´s nulpunkter, men må ikke bruge "solver", så er ret tabt!
f´(x) = cosx - 6sinx
x ε [-phi/4;3phi/4]
(Jeg ved, at x = o v x = 1,57, men kan altså ikke udregne det!)
Svar #1
24. januar 2005 af Epsilon (Slettet)
Hvis den afledede af f er
f'(x) = cos x - 6*sin x
og vi skal løse ligningen
f'(x) = 0 (1)
så har vi, at
cos x = 6*sin x
Vink: Divider igennem med cos x. Hvorfor er det ikke noget problem?
Hvordan kan du nå frem til, at x = 0 og x = 1.57 er løsninger til (1)? Det er tydeligvis forkert.
//Singularity
f'(x) = cos x - 6*sin x
og vi skal løse ligningen
f'(x) = 0 (1)
så har vi, at
cos x = 6*sin x
Vink: Divider igennem med cos x. Hvorfor er det ikke noget problem?
Hvordan kan du nå frem til, at x = 0 og x = 1.57 er løsninger til (1)? Det er tydeligvis forkert.
//Singularity
Svar #2
24. januar 2005 af Tiiinna (Slettet)
Nej okay, var galt på den da jeg sagde, at x = 0 og x = 1.57!
Men må indrømme jeg stadig er i tvivl, om hvad jeg så skal gøre! - divider igennem med cosx!?
(Har vist mistet hele overblikket, efter at have siddet med det så længe!=()
Men må indrømme jeg stadig er i tvivl, om hvad jeg så skal gøre! - divider igennem med cosx!?
(Har vist mistet hele overblikket, efter at have siddet med det så længe!=()
Skriv et svar til: Isolér x...?!?!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
