Matematik

RSA-konstruktion hjælp

08. december 2009 af Tyra (Slettet)

Jeg skal lave en  RSA-konstruktion af flg. værdier: p=7 og q=11
Først skal jeg finde n = p * k
p =7 og q =11
n= 7 * 11 = 77

Derefter regner jeg φ (n) = (p-1) * (q-1) ud:
φ (n) = (7-1) * (11-1) = 60

Jeg skal vælge et tal e, hvor 0 < e < φ (n) og (e, φ (n)) = 1; e ? Zφ(n)
e =

Jeg kan ikke helt finde ud af  finde tallet    e      og derfor kan jeg ikke komme videre :( er der nogen der kan hælpe mig ..


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2009 af peter lind

Du kan vælge e næsten vilkårligt. Det skal blot være primisk med φ (n)  = 60 i dette tilfælde. Det betyder at det ikke må indeholde faktorerne 2, 3 og 5. Mulige tal er så 7, 11 ´, 13, 17, 19, 23 29 31 ... Det eneste ikke primtal, der kan være tale om er 49.


Skriv et svar til: RSA-konstruktion hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.