Matematik

Differentilaligningen y''+ay'+by=0

09. december 2009 af thebestkanut (Slettet) - Niveau: A-niveau

En af de fuldstændige løsninger til y''+ay'+by=0 er y=c1*e-1/2*ax cos(1/2*kvad-d*x)+c2*e-1/2*ax sin(1/2*kvad-d*x)

Jeg skal gøre prøve for den og vise den passer, men jeg kan ikke få det til at virke i TI, er der nogle der kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2009 af SofieBP (Slettet)

Du skal differentiere y først en gang og derefter 2. gange. Det vil være en god idé at kalde funktionerne henholdsvis y(x), dy(x) og ddy(x) fx. Da dette vil gøre det mere overskueligt. Efter du har gjort dette, skal du sætte dem ind i din differentialligning. Altså y(x) på y's plads, dy(x) på y' 's plads og ddy(x) på y'' 's plads. Hvis det så giver nul, har du vist at det er en løsning til differentialligningen. Hvis det ikke giver det rigtige, kan det muligvis være fordi du skal huske at regne i radianer, når du differentierer cosinus og sinus..


Skriv et svar til: Differentilaligningen y''+ay'+by=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.