Kemi

Hjælp please?!

09. december 2009 af ajooba (Slettet)

6. Antag at der er 10 mL flydende gas i lighteren og at den har en densitet på 0,58 g/mL. Hvor mange liter vil gassen fylde ved 20oC og et tryk på 1 atm.?

7. Hvad ville trykket være i en fyldt lighter (10 mL) hvis gassen ikke var fortættet til en væs ke? 0020
  Jeg kan ikke finde ud af dem overhovedet håber der er nogen der kan hjælpe :)


Svar #1
09. december 2009 af ajooba (Slettet)

ej please er i nød. HJÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆLP?


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2009 af Darwin (Slettet)

#0.

Jeg formoder at du ved hvilken gas der er tale om. Ellers kan du anvende butan (M = 58.12 g/mol). Du skal da finde stofmængden af gassen i lighteren, ved brug af formlen:

n = m/M = ρV/M    (hvor ρ er densiteten)

Du kan herefter antage, at gassen er en idealgas, dvs. gassen opfylder relationen:

pV = nRT    (R = idealgaskonstanten, p = trykket)

hvorfra V kan isoleres.


Svar #3
09. december 2009 af ajooba (Slettet)

Hej tak for svaret, men jeg har et problem og det er at der normalt også er propan i ? og hvis der også er propan i, så skal jeg finde gennemsnit molarmassen af de to eller ? hjælp please


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. december 2009 af Darwin (Slettet)

#3.

Ja, man skal i så fald have fat i den gennemsnitlige molarmasse af blandingen, som udregnes ud fra molbrøkerne. Rent formelt skriver man det ofte som:

M = ∑(niMi)/∑ni = ∑(xiMi)    (hvor xi = molbrøk)

Eftersom propan og butan ikke er i forholdet 1:1, kan du ikke blot tage en simpel middelværdi af de to molarmasser.

Men jeg tror ikke du behøver at udregne det således. Du kan vist godt antage, at lightergassen udgøres af 100 % propan eller 100 % butan.


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2009 af Gate2 (Slettet)

.


Skriv et svar til: Hjælp please?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.