Matematik

PLEASE HJÆLP :( !

09. december 2009 af Tuana (Slettet) - Niveau: C-niveau

Sidder her med et spørgsmål som jeg simpelthen ikke kan løse.

En person har en konto i banken. På et bestemt tidspunkt står der 16384,95 kr. på kontoen. Dette beløb er fremkommet ved, at der 4 år tidligere blev indsat et beløb, der er blevet forrentet med 7% om året.

Bestem hvilket belæb der blev indsat på kontoen.

Har prøvet Ko- formlen, men synes ikke det giver rigtig mening.

Håber der er nogen derude der kan hjælpe mig! På forhånd TAK.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2009 af Gøglerjohn (Slettet)

 K=k_0 * (1+r)^n

16384,95 = k * 1,07^4

k=16384,95 / 1,07^4


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2009 af ArniAmager (Slettet)

Når du opløfter i 4 skal det være -4

For ellers vil det vise sig at personen har mistet penge i banken :P


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2009 af AlexDett (Slettet)

Kn=K*(1+r)^n

Kn er beløbet som det indsatte er steget til efter 4 år, med en rente på 7%

r er vækstprocenten i decimaltal (dvs. 0.07)

K er det indsatte beløb

n er det antal år pengene er i banken

16384,95= K*(1+0,07)^4

16384,95=K*1,31079601

16384,95/1,31079601=K

K=12.500


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. december 2009 af MrAbdul (Slettet)

Det er en eksponentialfunktion (generelt handler renter og banker om eksponentialfunktioner): y=b*a^x

den procenvise stigning er 7 % pr år --> 1.07 i decimaler --> hældningen

x er antal år, b* er startbeløbet, y er penge efter x antal år dvs f(x)

solve (16384,95 = b * 1.07 4 ,b) --> b = 12499.28


Skriv et svar til: PLEASE HJÆLP :( !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.