Matematik

Skæringspunkt på x-aksen

09. december 2009 af BigDaddy89 (Slettet)

Hej alle.

Nogen der kan hjælpe mig med at finde skæringspunkterne på x-aksen for følgende funktion:

f(x)= (Sin(x))^2 + Sin(x) -1

Kan se den ligner en andengradspolynomium.

Men hvordan sætter jeg den ind i nulpunktsformlen ? :/

Ved der er mange x-skæringer, har tegnet den ind i TI-89..


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2009 af MN-P (Slettet)

v=sin(x)

0=v2+v-1

find v og sæt sin(x)= den/de fundne værdier

find derefter x, der er periodisk da sin(v) giver løsninger v + n*2π samt π-v+n*3π


Svar #2
09. december 2009 af BigDaddy89 (Slettet)

Har gjort det første, men står af hvad du mener i den sidste sætning? :/

Mvh. Kenn. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2009 af MN-P (Slettet)

Hvis man betragter sinusfunktionen, kan man se at de har mange 0-punkter fordi sin(x)=sin(x+2π) samt sin(π-x)

du vil også få mange løsninger for x med tilsvarende sammenhænge


Skriv et svar til: Skæringspunkt på x-aksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.