Matematik

Polynomier og logaritmer

09. december 2009 af Amiara (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.
Jeg har en opgave der lyder:

f(x)=(x-3)(e^x-1)
Find nulpunkterne...

Problemet er at jeg ikke kan finde ud af hvordan jeg behandler det dér e^x, sådan at jeg får en normal forskrift for en parabel: f(x)=ax^2+bx+c

Jeg har fået svaret:
f(x) = (x-3)(e^x-1) = 0
for
x = 0
og x = 3

Men jeg ved ikke hvordan man har fundet frem til det?

Håber der er en der kan hjælpe, jeg har løbet panden mod muren... :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. december 2009 af mathon

jeg troede, du kendte nul-reglen

f(x) = (x-3)(e^x-1) = 0       for x = 3 bliver (x-3) = 0    

                                         for x = 0 bliver (ex-1) = (e0-1) = (1-1) = 0


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. december 2009 af flodtussen (Slettet)

Man kan finde nul-punkterne, ved at sørge for, at at hver parentes giver nul. Hvis vi tager den 1. parentes så bliver x nødt til at være 3 fordi 3-3=0 Dette betyder at der er et nulpunkt i (3,0).

Så skal du bare finde ud af hvilket tal x skal være i den 2. parentes, før det giver nul :)


Svar #3
09. december 2009 af Amiara (Slettet)

tak skal i have... det sætter jeg pris på...!   jeg er igang med at læse om nul-reglen nu.... :)


Skriv et svar til: Polynomier og logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.