Matematik

Svingninger og additionsformel

09. december 2009 af mathias-s (Slettet)

Jeg står med et par opgaver her, jeg simpelthen ikke ved, hvordan skal løses:

http://peecee.dk/upload/view/209701

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Den første kan du se, hvis du ganger med 41, så er det den samme som ovenover. I det andet har du lavet en enhedsvektor, som kan skrives a/|a| altså en vektor divideret med længhden af den, og enhedscirklen hedder sådan, fordi radius i den er lig en enhed.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

I dn sidste skal du bare bruge idiotformlen, så kan du se det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Niveaukurver er kurver på formen f(x,y) = C, altså en konstant. Angående niveaulinier se her:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=517938


Svar #4
10. december 2009 af mathias-s (Slettet)

Okay mange tak.

Og i spørgsmål 2 hvordan finder man så denne vinkel?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

brug arcusfunktionen


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. december 2009 af mathon

2)

      sin(V) = 5/√(41)             cos(V) = 4/√(41)

      tan(V) = sin(V)/cos(V) = (5/√(41))/(4/√(41)) = (5/4)

      V = tan-1(5/4) ≈ 0,8961


Skriv et svar til: Svingninger og additionsformel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.